Автоматичні ферментаційні системи

  • Обладнання
  • Опис

Від того наскільки правильно пройде процес бродіння залежить не тільки пористість і легкість м'якушки, але і смакові характеристики хлібобулочних виробів. А, як відомо, для того що б тісто «дозріло» необхідно створити певні умови, це і повна відсутність протягів, і певна температура, вологість так само має величезне значення.

Для того що б бродіння тіста проходило під контролем хлібопекарні використовують такий вид хлібопекарського обладнання як шафи попередньої і остаточної витримки. Камери витримки мають масу переваг і забезпечують оптимальні умови для дозрівання тіста.

Але, розуміючи необхідність максимальної автоматизації всього виробничого процесу, в тому числі і витримки тіста, компанія Кумкая розробила автоматичні ферментаційні системи. Компанія випускає автоматичні ферментаційні системи двох типів: стрічкового і навісного.

Ферментаційна система стрічкового типу Екомакіна випускається в одно або двохярусному варіанті виконання. Габаритний розмір системи може бути змінений, згідно з потребами замовника. Візки та противні для транспортування в даній моделі не використовуються. Тісто укладається на спеціальні стрічки з матеріалу, який добре поглинає вологу, завдяки чому поліпшується якість асортименту хлібобулочних виробів. В піч дозрілі заготовки з тіста надходять автоматично без втрати часу і додаткових пристроїв, що дозволяє збільшити продуктивність. Система управління дозволяє контролювати всі параметри роботи ферментаційної камери. Стандартно доступно 100 різних програм роботи обладнання, але за потреби можна внести й інші програми, необхідні замовнику. Додатково, якщо того вимагає технологія виробництва, на виході з камери можуть бути встановлені пристрої для посипання продукції або ножі для нанесення надрізів. Робота автоматичної ферментаційної системи стрічкового типу повністю автоматизована, завдяки чому забезпечується істотна економія палива, скорочується час необхідний на ферментацію тіста. До того ж участь людини зводитися до мінімуму, таким чином, можливість отримання браку продукції з-за «людського фактора» незначна.

Автоматичні ферментаційні системи навісного типу Екомакіна досить компактні і дозволяють розумно організувати роботу автоматичних хлібопекарських ліній. Візки та противні для транспортування в даній моделі не використовуються. Завантаження системи відбувається в автоматичному режимі, при цьому виключається можливість неповного завантаження або пропуск ярусів. Температура, рівень вологості, а так само час ферментації може регулюватися окремо. Цифрова панель управління вже містить 100 встановлених програм, за необхідності можуть вноситися нові програми. Крім того, використовуючи цифрову панель можна дізнатися загальну кількість заготовок з тіста, які пройшли ферментацію. Спеціальні датчики і вимикачі дозволяють контролювати всі переміщення всередині камери витримки. Додатково, якщо того вимагає технологія виробництва, на виході з камери можуть бути встановлені пристрої для посипання продукції або ножі для нанесення надрізів. Стандартний розмір ферментаційних систем навісного типу Екомакіна може бути змінений відповідно до необхідної продуктивності або розмірів приміщення. У конструкції системи передбачені сходи і платформи, що полегшують доступ до верхньої частини камери витримки.

Задайте питання менеджеру
×
Акції