Дозатори для змішування рідин

  • Обладнання
  • Опис

Секрет успіху багатьох хлібопекарень і кондитерських криється в унікальних рецептурах їх продукції. Зберігаючи таємницю старовинних рецептів, вони не уникають впровадження нових, пропонуючи покупцеві випічку на всі смаки і потреби. І самою головною метою залишається стабільна та постійна якість продукції. Чого ніяк неможливо досягти при великих обсягах виробів без професійного хлібопекарського обладнання. Зокрема дозатори для змішування рідин дозволяють не тільки проконтролювати обсяг рідини що надходить у змішуване тісто, але і її температуру.

Сучасні дозатори для змішування рідин дуже прості і надійні у використанні, вони дозволяють суттєво підвищити продуктивність, не порушуючи рецептури. Основна вимога, що висувається до дозаторів рідин це точність, так як рідкі інгредієнти важче піддаються вимірюванню. Всі різновиди дозаторів працюють за схожим принципом, рідину що надійшла відміряє дозувальний вузол, використовуючи ваговій або об'ємний принцип. Після чого вона подається до розвантажувального клапана і далі в діжу для замішування тіста.

Дозатори для рідин з об'ємним виміром є найбільш поширеними, вони точно відміряють необхідний обсяг рідини, що надходить з бункера або крана. Але якщо рідина має підвищену густину і в'язкість, то більш підходящим варіантом будуть дозатори з ваговим виміром. Так само ваговим дозаторам віддається перевага для дозування борошна та інших сипких інгредієнтів, так як в такому випадку він забезпечує високу точність вимірів.

Ще одна важлива робоча характеристика дозаторів для рідини це тип транспортування сировини.

Бувають насосно-шнекові дозатори, в яких переміщення рідини відбувається за допомогою шнекового гвинта. Таке устаткування відрізняється простотою у використанні, але в той же час мають досить велику похибку в дозуванні.

Дозатори для рідини поршневого типу володіють високою точністю і при необхідності їх можна модернізувати, наприклад, встановити електромагнітну заслінку, тому їх купують найчастіше.

Дозатори, призначені для роботи з в'язкими рідинами, відрізняються розширеними транспортними вузлами, що полегшує транспортування.

Дозатори для змішування рідин це сучасне обладнання для автоматичного дозування води, що дозволяє регулювати температуру, змішуючи холодну і гарячу воду. При цьому вони можуть мати один або кілька виходів, залежно від кількості ємностей для замісу тіста.

Суттєво спрощують процес готування тіста відповідно до рецептури дозатори для рідини і борошна. Таке обладнання дозволяє точно відміряти необхідну кількість обох інгредієнтів. При цьому дозатори для борошна і води можуть використовуватися окремо, не залежно один від одного.

Робочий цикл обладнання для дозування може бути порційним і безперервним. Порціонні дозатори з певною періодичністю впорскують необхідну дозу рідини або борошна. А при безперервній дозуванні задається об'ємний показник витрат інгредієнтів, який і надходить на заміс суцільним потоком.

Перевага використання дозаторів полягає в можливості повної або часткової автоматизації процесу замісу тіста, що істотно прискорює процес і підвищує якість продукції. Так само за допомогою цього обладнання ведеться облік витрат води та борошна за робочий період. Сучасні дозатори для рідини і борошна оснащуються дисплеями, на яких відображається температура води і об'єм використаних інгредієнтів.

Задайте питання менеджеру
×
Акції