Тісторозкатні машини

  • Обладнання
  • Опис

Тонко розкачати тісто, так що б воно було однакової товщини по всьому периметру, без розривів і дірок, та ще й зробити це швидко і в великому обсязі це дуже складна і фізично важка задача, з якою впорається далеко не кожен. Такі заклади як піцерії дуже часто наймають досвідчених працівників, які з розкочування тіста влаштовують розважальне шоу для відвідувачів. Але для професійних кухонь ресторанів, кафе, підприємств, що займаються виробництвом таких напівфабрикатів як вареники, пельмені, заготовки для піци і, звичайно ж, хлібопекарень, кращим варіантом буде купівля тісторозкатних машин.

Тісторозкатна машина (тісторозкатка) це допоміжне хлібопекарське обладнання, що дозволяє автоматизувати процес розкочування тіста і його підготовки до формування різноманітних виробів. Машина для розкачування тіста істотно полегшує роботу кухаря-кондитера, замінюючи ручну працю і забезпечуючи стабільно високу якість виконуваних робіт. До того ж дуже значимо підвищується продуктивність, знижуються витрати енергії і зменшується кількість відходів і браку, а ручна праця зводитися до мінімуму.

В залежності від обсягів робіт та специфіки закладу пропонуються три основних види тісторозкатних машин: ручні, напівавтоматичні і автоматичні, які в свою чергу можуть бути настільними або підлоговими.

Настільна тісторозкатка відрізняється не великими габаритами і вагою, її продуктивності достатньо для забезпечення потреб піцерії, пельменної або кухні ресторанів і кафе. Для запобігання ковзання машини по поверхні столу передбачені спеціальні утримувачі і гумові насадки на ніжки пристрою. Для більш масштабного виробництва, такого як хлібопекарні або підприємства що виготовляють напівфабрикати з тіста, більше підійде продуктивна підлогова машина для розкачування тіста.

Тісторозкатні машини механічні з ручним приводом відрізняються простотою і надійністю, не потребують підключення до електромережі. Тісто розкочується між двома валками, які приводить в дію оператор, натискаючи на ручку приводу. Відстань між валками регулюється, що дозволяє розкачувати тісто на листи різної товщини.

Автоматичні тісторозкатні машини відрізняються високою продуктивністю, участь людини в процесі розкочування тіста зводитися до мінімуму. У напівавтоматичних моделях оператор подає тісто в приймальний бункер і прибирає розкачані листи. Сучасні тісторозкатні автоматичні машини можуть оснащуватися і додатковими функціями, такими як, нарізка або згортання розкатаного тіста, присипка борошном. Таке обладнання відрізняється дуже точним регулюванням товщини тіста до міліметрів. Панель управління з сенсорним екраном дозволяє швидко змінювати налаштування і містить 30 спрощених програм. Для того що б забезпечити стійкість машині і в той же час рухливість, передбачені колісні опори з фіксаторами. Працює автоматична тісторозкатка без вібрації і шуму.

Окреме місце займають тісторозкатні машини для піци, дане обладнання розроблене для розкочування тіста в пласт необхідної форми і товщини. Таким чином, відпадає необхідність у наймі персоналу для одержання якісних заготовок для піци, пирогів, пельменів і вареників. До того ж машина забезпечує високу продуктивність і стабільну якість заготовок. При необхідності можна легко регулювати товщину розкочування тіста.

Повідомлення з сайту
×
Зворотний дзвінок
×
Акції