Машини для обробки тіста

  • Підкатегорії
  • Опис

Кожен вид випічки, будь то хліб, булочки або кондитерські вироби, має свою звичну для покупців форму, вагу і розмір. І це дуже важливо, адже вкрай сумнівно, що покупець буде купувати випічку не акуратної форми і тим більше, якщо продукція буде різниця за розміром і вагою. І навіть відмінні смакові якості не зможуть виправити ситуацію. Тому, перш ніж поступити в піч для випікання, тісто має бути підготовлено, розділене на рівні по вазі частини і сформовано. Зробити це вручну, особливо якщо виробництво має середні або великі обсяги, дуже важко. На допомогу приходять спеціальні машини з оброблення тіста, які забезпечують швидку і, що головне, якісну підготовку тесту до подальшої випічки.

Перше, що необхідно зробити після замісу тіста, це розділити його на шматочки потрібної ваги і розміру. На цьому етапі використовуються такі машини для обробки тіста як тістодільники. Сучасні машини для поділу тіста повністю автоматизовані, все, що потрібно зробити, це вибрати розмір заготовки із тіста і швидкість ділення відповідно з продуктивністю хлібопекарні. Тістоділителі Екомакіна дуже «ніжно» поділяють тісто вакуумним способом, не травмуючи і не пресуючи його, що в кінцевому результаті покращує якість випічки.

Після поділу тіста кожному шматочку надається певна форма, для чого використовуються тістоокруглювачі. Тістоокруглювач прокатує заготовку з тіста по жолобу з нержавіючої сталі і надає їй ідеальну округлу форму. В процесі округлення тісто так само обминается, віддаляються надлишки газів, що утворився в процесі бродіння. Поверхня заготовки стає рівномірною і гладкою. Жолоби бувають двох видів: стаціонарні і регульовані. Спеціальний апарат підсипає борошно в жолоб під час руху заготовки, що запобігає налипання тіста. Також, компанія Екомакіна пропонує автоматичний тістоділитель-тістоокруглювач, машину, яка здатна розділяти тісто на шматочки і закочувати його, формуючи заготовки для булочок, тонкого хліба, млинців і т. д.

Згідно з технологією приготування хлібобулочних виробів, сформовані заготовки із тіста повинні пройти процес розстойки. Це необхідно для того, що б заготовки з тіста відновили пористу і пишну структуру, придбали гладку і пружну поверхню. На етапі розстойки ключову роль відіграє певний мікроклімат. Так, наприклад, якщо буде недостатня вологість, то тісто зверху підсохне і візьметься кіркою. Як результат, випічка має занадто товсту, тріснуту скоринку і недостатньо пишний м'якуш. А наявність протягу або невідповідна температура можуть призвести до обпадання тіста. Щоб уникнути таких неприємностей використовують камери попередньої розстойки, які створюють ідеальний мікроклімат та гарантують стабільно відмінний результат.

Якщо хлібопекарня займається виробництвом таких улюблених багатьма покупцями видів випічки як багети, батони або рогалики, то придбання тістозакатующої машини здатне значно підвищити рентабельність підприємства. Так як, машини тістозакатуючі гарантують ідеальну і однакову форму всіх виробів, що неможливо досягти, використовуючи ручну працю.

Підвівши підсумок, можна з упевненістю сказати, що купівля обладнання для обробки тіста це вигідне та розумне капіталовкладення, яке дуже швидко окупається.

Машини для обробки тіста Екомакіна відомі своєю якістю, надійністю і зручністю в роботі, а також обґрунтованою ціною.

Повідомлення з сайту
×
Зворотний дзвінок
×
Акції