Потужність мережі (кВт) | 6.5 |
Ширина (мм) | 450 |
Довжина (мм) | 205 |
Висота (мм) | 1525 |
Темпіратура нагріву (°C) | 0.....40 |
Вологість (%) | 30....90 |
Об'єм (м3) | 12 |
Вода (Inch) | 1/2... |
Вага (кг) | 50 |
Одним з найважливіших етапів приготування хлібобулочних виробів вважається витримка, під час якої в тісті відбуваються процеси бродіння і воно стає пишним і пористим. Саме так формуються його смакові якості. Розрізняють два види витримки: попередня і остаточна. Попередній роз стойці піддається пшеничне тісто після поділу та округлення для того щоб воно «відпочило». Безпосередньо перед випічкою заготовки, як із пшеничного, так і з житнього тіста проходять остаточну витримку. Дуже важливо створити оптимальні умови для «дозрівання» тіста. Для того що б процеси бродіння відбувалися контрольовано використовуються камери попередньої і остаточної витримки з клімат-контролем.
Клімат-контроль являє собою обладнання, призначене для створення і підтримки оптимальної для бродіння тіста температури і вологості. Така кліматична установка працює в парі з камерою витримки, для чого передбачена досить проста схема підключення. Не велика вага і габарити дозволяють при необхідності легко переміщати пристрій. Пульт управління клімат-контролем може монтуватися всередині пристрою або за межами камери витримки, таким чином, полегшується доступ до нього і попереджається потрапляння вологи. Саме обладнання повністю виконується з високоякісної нержавіючої харчової сталі, яка легко очищається і не окислюється при контакті з тістом або вологою. Після встановлення кліматичної установки всередині шафи витримки будуть автоматично підтримуватися задані параметри температури і вологості за що відповідають вбудований термостат і гідростат. При цьому, для того що б у всіх куточках камери були однакові показники клімат-контроль оснащується спеціальним вентилятором, який перемішує тепле повітря з вологою і сприяє примусовому його розподілу. Кліматичні установки здатні підтримувати всередині шаф витримки задану температуру і вологість, не залежно від змін зовнішніх умов.
Робота клімат-контролю повністю автономна і не вимагає яких-небудь додаткових дій крім встановлення необхідних значень вологості і температури. Завдяки тому, що заготовки з тіста знаходяться в стабільному мікрокліматі, скорочується час, необхідний на дозрівання тіста. Процес бродіння проходить контрольовано, оптимальний рівень температури сприяє активній життєдіяльності дріжджів. Тісто підходить і збільшується в об'ємі, виділення діоксиду вуглецю робить його структуру пористою і еластичною. Підвищена вологість запобігає утворенню на поверхні тіста щільної засохлої скоринки, яка веде до появи тріщин і розривів в процесі випікання.
Переваги покупки клімат-контролю очевидні, це і можливість організації безперервного виробничого процесу, і стабільна якість продукції, та скорочення терміну бродіння тіста.