Напруга (volt/phase/hz) | 220/1/50 |
Компресор (kw) | 0.95 |
Розмір (діаметр х висота) (cm) | 80 x 175 |
Бак для води (lt) | 300 |
Порожня вага (kg) | 150 |
Потужність охолодження (lt/h) | 90 |
Напруга живлення (volt/phase/hz) | 220/1/50 |
Компресор (kw) | 0.95 |
Розмір (діаметр х висота) (cm) | 95 x 205 |
Бак для води (lt) | 600 |
Порожній вага (kg) | 192 |
Потужність охолодження (lt/h) | 100 |
Напруга живлення (volt/phase/hz) | 380/3/50 |
Компресор (kw) | 1.50 |
Розмір (діаметр х висота) (cm) | 115 x 205 |
Бак для води (lt) | 900 |
Порожній вага (kg) | 255 |
Потужність охолодження (lt/h) | 150 |
Машини для охолодження води не відносяться до категорії основного хлібопекарського обладнання, але їх часто купують для своїх потреб, як невеликі хлібопекарні, так і великі хліб комбінати. Охолоджена до певної температури вода необхідна для вирівнювання (зниження) температури тіста під час замішування.
Справа в тому, що на кінцеву якість хлібобулочних виробів впливає дуже багато чинників, але одним з найважливіших можна назвати температуру тіста під час замішування. Саме від температури залежить, як буде проходити формування і дозрівання тіста. Оптимальною температурою в кінці замісу для більшості борошняних виробів є показник від 28 до 32 градусів. В цьому температурному діапазоні створюються ідеальні умови для процесу бродіння.
Якщо температура буде нижче необхідної, то процеси бродіння сповільнюються, що призводить до формування не стабільного, занадто липкого і вологого тіста, яке не тримає форму і розпливається.
І, навпаки, у разі перевищення температури бродіння прискорюється, тісто може дозріти завчасно, ще до потрапляння в піч. Як результат тісто дуже щільне, не еластичне і сухе на його поверхні утворюються тверді скоринки. Вироби з перегрітого тіста виходять з недостатнім обсягом, з грубою пористістю, їх відрізняє блідий колір і надто тонка скоринка, а також вони дуже швидко стають черствими.
Найдоступніший спосіб вирівняти температуру тіста під час замісу-це додавання теплої або холодної води.
Сучасна тенденція в хлібопеченні це більш рідке і холодне тісто. Справа в тому, що підприємства що віддають перевагу тривалій розстойці заготовок із тіста при не високій плюсовій температурі, отримують високу кінцеву якість продукції. Така технологія вимагає, що б температура тіста під час замішування не перевищувала допустимих меж. А це означає, що необхідно налагодити надійну подачу точно темперованої холодної води в процесі замісу тіста для чого підприємства встановлюють охолоджувачі води.
Охолоджувач води це допоміжне хлібопекарське обладнання що дозволяє охолодити великий об'єм води до необхідної температури. Нові машини для охолодження води Кумкая мають циліндричну форму, що дозволяє їм, навіть при великому обсязі охолоджувальної води, займати мінімум простору, не захаращуючи виробничу площу. Високоякісна харчова нержавіюча сталь, з якої виконаний внутрішній резервуар і зовнішня панель, вирізняється високим показником гігієнічності, легко очищається від різноманітних забруднень.
Робота охолоджувача води Кумкая повністю автоматизована, після наповнення внутрішньої ємності вода охолоджується до зазначених параметрів, і потім її температура підтримується на стабільному рівні. Мінімальна температура води становить 1,5 градусів, лід видаляється автоматично. Доступні моделі з продуктивністю 100, 300, 600 і 900 літрів. При першому включенні машину для охолодження води необхідно залишити на 12 годин. Надалі будь-який об'єм води охолоджується до показника +4 градуси за 15 хвилин роботи. А при продуктивності 100 літрів можливо за той самий інтервал часу охолодити воду до +2 градусів. Охолоджувач води оснащений системою безпеки, яка при виявленні будь-яких неполадок в роботі відключить машину, що запобігає можливість нещасних випадків на виробництві.