Разміри дек (мм) |
400x800 |
Кількість дек (шт) |
16 |
Розміри візків (ширина x довжина x висота) (мм) |
850x465x1695 |
Разміри дек (мм) |
600x800x2 - 800x1200 |
Кількість дек (шт) |
15/17x2 - 15/17 |
Розміри візків (ширина x довжина x висота) (мм) |
800x670x1700x2 - 1000x1300x1700 |
Разміри дек (мм) |
800x1000 |
Кількість дек (шт) |
15/17 |
Розміри візків (ширина x довжина x висота) (мм) |
900x1100x1750 |
Разміри дек (мм) |
600x800 |
Кількість дек (шт) |
14/16 |
Розміри візків (ширина x довжина x висота) (мм) |
800x670x1550 |
Разміри дек (мм) |
400x600 |
Кількість дек (шт) |
16 |
Розміри візків (ширина x довжина x висота) (мм) |
700x465x1695 |
Ротаційні печі відомі тим, що вони забезпечують рівномірне випікання хлібобулочних і кондитерських виробів, здійснюючи їх переміщення (ротацію) під час приготування. По конструкції такі печі являють собою камеру, усередині якої обертається спеціальний пічний візок для ротаційних печей.
Пічний візок для ротаційних печей є одним з ключових факторів, який необхідно враховувати при виборі печі. Так як такі показники як продуктивність і можливість випікати дрібні штучні вироби або великий хліб і паляниці залежать саме від характеристик візка.
Вибираючи візок для ротаційної печі необхідно враховувати не тільки його загальні габарити, але і кількість ярусів і розміри листів, які можна в нього ставити. Так, наприклад, високий візок з великою кількістю рівнів буде кращим варіантом для випічки булочок, печива або інших невеликих виробів з борошна. Підійде також він для хлібопекарень, що випускають великий і різноманітний асортимент продукції, так як змінювати відстань між листами досить просто. А ось візок для ротаційних печей з меншою кількістю ярусів і, відповідно, великою відстанню між ними відмінно підійде для випічки хліба або інших високих виробів. Здвоєні візки призначаються для використання у великогабаритних обертових печах з високою продуктивністю. Але важливо не забувати, що для зберігання і маневрування таких великих пічних візків необхідно додатковий простір.
Візки для ротаційних печей можуть бути не розбірними (зварними), такими, в яких всі частини надійно зварені між собою і розбірними. Розбірні візки досить компактно складаються, що дуже зручно для зберігання і транспортування.
До пічних візків для ротаційних печей, не дивлячись на здавалось би просту конструкцію, пред'являються досить серйозні вимоги. В якості матеріалу найчастіше використовується чорна або нержавіюча сталь, так як вона здатна витримувати дуже велику температуру. Посилення каркаса візки в місцях зварних стиків кутовими косинками підвищує міцність конструкції і подовжує термін експлуатації. З метою підвищити вантажопідйомність рівнів пічних візків застосовується посилення за допомогою поперечних і поздовжніх стяжок стрічок.
Візки для ротаційних печей можуть мати спеціальні кріплення для листів і лотків або ж стаціонарні рівні. Листи виконуються у вигляді решіток для укладання форм, а так само можуть бути перфорованими, рівними, багетними, рифленими і тому подібне.
Лотки і листи фіксуються за допомогою спеціальних запірних рейок, які можуть бути двох видів. Фіксуючі рейки, розташовані з тильного боку пічного візка, стаціонарні (приварені). А з лицьової сторони фіксуючі рейки встановлюються на спеціальний поворотний механізм, що істотно полегшує установку листів, форм і лотків з випічкою. Візки для печей найчастіше оснащуються обома видами рейок для фіксації.
Важливо врахувати, що для обертання візка в ротаційній печі може використовуватися підвіс у вигляді гака для пристрою верхнього обертання або ж нижній вузол для посадки візки на обертову платформу печі.
Окрему увагу слід приділити коліщаткам візка для печей, вони повинні бути виготовлені з алюмінію, чавуну або термостійкої фенольної пластмаси. Ці матеріали здатні витримувати високі навантаження і температури, не деформуючись і зберігаючи свою цілісність. А поворотні механізми коліщаток підвищують маневреність візків.
Перш ніж купити пічний візок, необхідно переконатися, що він підійде для вашої ротаційної печі, і вони повністю будуть поєднуватися між собою.