Сьогодні покупці все частіше віддають перевагу паковому хлібу і булочкам, так як це гігієнічно, на вироби не потрапляє пил, не сідають комахи тощо, до того ж і зберігається упакована продукція набагато довше. Росте так само попит на нарізаний хліб, у тому числі упакований порційно.
У прагненні задовольнити потребу покупця в нарізному і упакованому хлібі виробник стикається з необхідністю охолодження продукції до рівня, що дозволяє нарізати і упакувати виріб, не ризикуючи зіпсувати його. Без спеціального обладнання досягти бажаного результату досить проблематично. Потрібно значні витрати часу і необхідність виділити додаткове місце де продукція буде охолоджуватися з дотриманням усіх санітарних норм. Найпростішим вирішенням даного питання буде купівля обладнання для охолодження хлібобулочних виробів.
Відомий турецький виробник хлібопекарського обладнання компанія Екомакіна презентувала спеціальну розробку – спіральну охолоджувальну башту.
Спіральна охолоджувальна вежа Кумкая це допоміжне обладнання для хлібопекарні та кондитерських призначене для механізації процесу охолодження продукції. Використовуючи охолоджувальну башту можна в стислі терміни охолодити свіжоспечені хлібобулочні вироби, підготувати їх до транспортування на точки продажу або до процесу упаковки і нарізки.
Конструктивно спіральна охолоджувальна вежа являє собою систему, що складається з приймального конвеєра, спіральної стрічки на якій продукція охолоджується і транспортера що подає хлібобулочні або кондитерські вироби на машину для нарізання та пакування. Високоякісна харчова нержавіюча сталь, з якої виготовлено обладнання має високі гігієнічні показники, вона проста в догляді і надійна. Пластикова модульна конвеєрна стрічка дуже просто знімається і замінюється. Охолоджувальна вежа оснащена системою безпеки, яка при перенапруженні стрічки блокує її. У рух конвеєр приводитися за допомогою обертового барабана. Особливість компанії Кумкая, як виробника устаткування для хлібопекарень, полягає в індивідуальному підході до кожного покупця. В даному випадку це виражено у можливості індивідуального підбору розмірів спіральної охолоджувальної вежі. Таким чином, обладнання повністю справляється з обсягом робіт і не займає зайве простір.
Підвівши підсумок, можна виділити такі основні переваги використання охолоджувальної вежі Кумкая:
Можливість охолодження самих різних видів продукції без пере налаштування.
Продукція остигає рівномірно.
Втрата маси при охолодженні мінімальна.
Профілактика картопляної хвороби із-за швидкого охолодження.
Якісна підготовка виробів до нарізання та упаковки.
Подовжується термін споживання упакованих хлібобулочних і кондитерських виробів без погіршення якості.
Свіжовипечений хліб і булочки одразу з печі надходять на конвеєр вежі.
На нарізання і упаковку вироби подаються автоматично.
Виробничі площі використовуються раціонально.